Nieuws

Bloemen voor omgekomen vliegers

Op vrijdag 12 juni heeft de Historische Kring Diemen bloemen gelegd bij de graven van de omgekomen vliegers op de Ooster Begraafplaats. Het is 77 jaar geleden dat het vliegtuig neergeschoten werd en de bemanning omkwam.

Locatie monument is bekend!

Nadat de gemeente Diemen ons plan voor een monument bij het gemeentehuis niet ondersteunde hebben wij verschillende andere locaties in Diemen Centrum bekeken. Helaas voldeed geen van deze plekken aan onze wensen. Na veel overleg zijn wij er van overtuigd geraakt dat het monument zo dicht mogelijk bij de crash locatie moet komen.

Het is nu vrijwel zeker dat het monument zal worden ondergebracht in een van de bunkers van Kustbatterij Diemerdam ( Diemer Fort) Eigenaar Stadsherstel is akkoord met dit plan.

Bezoek Ambassade Australië

Op 29 maart 2019 bezocht het projectteam de Ambassadeur van Australië; de heer Matthew E.K. Neuhaus.

De ambassadeur was zeer onder de indruk van onze actie om de omgekomen bemanning te eren door middel van een monument. Hij zal zich ook inspannen om in Australië familie van 2 omgekomen bemanningsleden te vinden.

Foto: Ambassade Australië
Van links naar rechts:
Josje Kronenberg, comité Diemen 1940-1945; Australische Ambassadeur Matthew E.K. Neuhaus; Ad Saan, voorzitter Historische Kring Diemen; Frits Reurekas, ooggetuige en initiatiefnemer van de berging van de motor in 1985; Wiard Krook, Historische Kring Diemen, opsteller van geschiedenis Wellington HE154

Steun ons via Doneeractie.nl

Na de pauze van 3 jaar hebben wij ook onze crowdfundingactie via Doneeractie.nl opgestart. U kunt doneren via de qr code of via onze actiepagina door hier te klikken.

Scroll naar boven